В ефира на “Нашият ден“ доц. Георги Рачев, климатолог, засегна въпроса за летните горещини

...
В ефира на “Нашият ден“ доц. Георги Рачев, климатолог, засегна въпроса за летните горещини
Коментари Харесай

Доц. Георги Рачев: Очакваме меко и топло време през август

В ефира на “Нашият ден “ доц. Георги Рачев, климатолог, засегна въпроса за летните горещини и техният темперамент. Той уточни, че те към този момент са се трансформирали в " новото обикновено ". Не сме очевидци на нещо невиждано или невиждано, защото температурите дълготрайно се покачват през последните години. Това събитие нараства редом с активността на индивида.

 

Доц. Рачев предупреждава, че най-тревожното е неналичието на исторически аналози, които да ни оказват помощ да предскажем какво ще последва след време.

 

Метеорологичните промени и естествените бедствия…

 

Климатологът разяснява и други метеорологични феномени, които се демонстрират постоянно в Европа. Подобни краткотрайни обстановки, като мощния вятър и студените фронтове, не са нещо извънредно ново. Той напомни случаи на наводнения и произшествия, които са се случвали през годините. Наблюдава се смяна в някои характерности на тези феномени, като да вземем за пример съсредоточаването на летните превалявания в по-малко дни, само че с по-голям интензитет и размер.

 

Според него е явно, че климатът не е стационарно събитие, което акцентира значимостта на продължаващите научни проучвания и наблюдения в региона на метеорологията.

 

Прогнози за бъдещето…

 

Завършвайки изявлението, доцент Рачев показа прогнози за идните дни. Очаква се стопляне в четвъртък сутринта след малко захлаждане през нощта. През август месец се обрисува топло време, само че не се плануват продължителни интервали с температури до 40 градуса.

 

Съсредоточаването на летните превалявания в по-малко дни, само че с по-голям интензитет и размер, също е част от предстоящите промени. 

 

Източник БНР

Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР